пʼятниця, 10 липня 2015 р.

Що таке кодек? Установка K-Lite Mega Codec Pack

Кодек (англ. Codec - скорочення від coder / decoder [кодировщик / декодувальник] або compressor / decompressor) - це пристрій або програма, здатна виконувати перетворення даних або сигналу. Говорячи простіше, кодек - це проміжна стадія між екраном і файлом з фільмом, яка допоможе вам цей фільм подивитися. Навіщо потрібні кодеки? Часто програвач відмовляється відтворювати відеоролики або показує зображення без звуку. Це може означати, що у вас немає кодеків, які необхідні для перетворення даного потоку: система не може знайти спосіб розкодування даного файлу.
У незапам'ятні часи, коли кодеки не дружили між собою, існувала тьма виробників і ще більше форматів, доводилося качати кожен кодек для кожного формату окремо, попередньо витративши час і зусилля на те, щоб всі ці файли знайти.
Але потім один розумний чоловік придумав об'єднати всі ці кодеки в єдиний інсталяційний комплект. Самий популярний збірник таких кодеків носить ім'я K-Lite Codec Pack. Це універсальний комплект кодеків і програм для перегляду і обробки аудіо- і відеофайлів, що допомагає як конвертувати відеофайли, так і переглядати їх. До складу пакету K-Lite входять ще й деякі утиліти для показу інформації про медіафайли, підрахунку бітрейтів і т.д.

Немає коментарів:

Дописати коментар